Valutec

Good for Wood

Puuta halutaan käyttää yhä enemmän. Siksi Valutec on olemassa. Olemme lähes 100 vuoden ajan yhdistäneet pohjoismaisen puutavarankuivausosaamisen asiakkaiden vaatimusten täyttämiseen. Haluamme nostaa lisäarvoa tuottavan puutavarankuivauksen ja älykkäät ohjausjärjestelmät täysin uudelle tasolle.

Valutec Group AB, jonka pääkonttori on Skellefteåssa, on Addtech Group AB:n omistuksessa oleva konserni, joka omistaa seuraavat tytäryhtiöt: Valutec AB, Skellefteå ja Valutec Oy Riihimäellä Suomessa.

Kaiken kaikkiaan konsernilla on markkinoiden laajin tuotevalikoima, joka pohjautuu ruotsalaiseen ja suomalaiseen puutavaran kuivauksen osaamiseen. Olemme toimittaneet yli 6 000 puutavarakuivaamoa ja siten olemme Euroopan johtava yritys tällä alalla.

Tuotteemme

Kanavakuivaamot

Valutecin kanavakuivaamot ovat erinomainen vaihtoehto, kun tärkein tekijä on korkea tuotantokapasiteetti. Uudessa kanavakuivaamoiden sukupolvessa yhdistyvät suuri kapasiteetti ja käytön taloudellisuus sekä kuivauslaatu, joka kestää hyvin vertailua kamarikuivaamojen laadun kanssa. Maailman suurimpana kanavakuivaamojen toimittajana Valutec on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yhä useampi valitsee tämän kuivaustekniikan.

Tiiviissä yhteistyössä johtavien kansainvälisten tutkijoiden ja asiakkaidensa kanssa Valutec on hionut kuivausratkaisujaan, minkä tuloksena kanavakuivaamojen kapasiteetti on hyödynnettävissä täysimittaisesti ja voidaan taata oikea laatu ja pienin mahdollinen energiankulutus eli kuivauksen optimaalisin taloudellisuus.

Kamarikuivaamot

Kamarikuivaamo on erittäin joustava ratkaisu erilaisten puulajien ja mittojen suhteen. Sillä saadaan kuivausolosuhteiden laadun tarkka ohjaus koko kuivausprosessin ajan. Se luo mahdollisuuksia paljon pidemmälle menevään kuivaamiseen juuri tarkasti haluttuun tavoitekosteuteen ja minimoi halkeilun vaaran. Ilman tarkka ohjaus kuivausprosessin aikana takaa optimaaliset olosuhteet vastata vaativan jalostuksen kaikkiin vaatimuksiin ja asiakkaiden toiveisiin. Yhdessä markkinoiden johtavan ohjausjärjestelmän kanssa Valutecin kamarikuivaamot luovat edellytykset vastata yhä kovempiin vaatimuksiin jalostuksen ja asiakkaiden toiveiden osalta.

Ohjausjärjestelmä Valmatics 4.0

Valutec on kehittänyt uuden sukupolven mukautuvan ohjausjärjestelmän, joka antaa käyttäjille täydet mahdollisuudet konfiguroida sovelluksensa omien ohjausperiaatteidensa, toimintojensa ja käyttöliittymiensä mukaan. Älykkäät ohjausjärjestelmämme tunnistavat vallitsevat olosuhteet ja mukauttavat prosessin niiden mukaan, mikä tarjoaa mahdollisuuden sovittaa toiminta kuivauksen taloudellisuudelle asetettuihin korkeisiin vaatimuksiin. 

Järjestelmä tarjoaa kanavakuivaamojen ohjaukseen mukautuvan menetelmän, joka muuttaa lämpötiloja ja vetovälejä automaattisesti raaka-aineen ja toivotun loppukosteuden mukaan. Kamarikuivaamoja voidaan ohjata perinteisesti kaavalla tai erilaisilla mukautuvilla kuivausmenetelmillä.

Valutecin ValuSim-simulaattoritekniikan ansiosta vältytään uusien ohjelmien kalliilta sisäänajojaksoilta, kun ne voidaan optimoida halutun kapasiteetin, laadun ja energiankulutuksen mukaan.

Mikko Pitkänen

Paikallisjohtaja

0400 889 806

mikko.pitkanen@valutec.fi

 

Juha Pöylijoki

Myyntipäällikkö

040 450 9857

juha.poylijoki@valutec.fi

Tule workshopiimme kuulemaan lisää!